Programe turistice

BISON SAFARI

Descriere:

Durata aproximativă: 2,5 ore

Lungime traseu: 3,5 kilometri

Dificultate traseu: redusă

Punct de plecare: Centrul de Vizitare al Parcului Natural Vânători Neamț

Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa unde zimbrul se întâlnește în libertate, prin pădurile din Ținutul Zimbrului și împrejurimi, în semilibertate (în țarcul de aclimatizare) și, în captivitate (la Grădina Zoologică Dragoș Vodă).

Vizitatorii parcului pot observa, fotografia și filma zimbri, dar pot afla și numeroase informații despre pădurile care oferă protecție acestor animale. Programarea vizitelor se face înainte cu 2 zile prin telefon sau e-mail la sediul Administrației Parcului Natural Vânători Neamţ, deschis zilnic începând cu orele 10.00. Veți afla informații despre zimbri și, împreună cu rangerii parcului, veți porni spre țarcul de aclimatizare de 180 de hectare din imediata apropiere a Centrului de Vizitare. Deplasarea se va face pe jos, echipamentul de teren fiind obligatoriu.

Țarcul de aclimatizare este folosit pentru ”pregătirea” zimbrilor ce urmează a fi eliberați, iar datorită dimensiunii sale foarte mari oferă o experiență de vizitare similară cu cea din libertate. În interiorul țarcului este o turmă de aproximativ 10 exemplare (numărul poate varia în funcție de calendarul de eliberare, fătări sau transferuri de noi exemplare).

În țarc veți putea vedea, cu ajutorul rangerilor, efectele pe care zimbrii le au asupra ecosistemului forestier. Aceste animale mănâncă lăstărișul tânăr, scurmă pământul, provoacă uscarea anumitor specii de arbori sau îi favorizează pe alții.

Dar vizita în țarc nu este doar despre zimbri. Fiind o zonă naturală în care se întâlnesc diferite habitate de pădure, pe lângă zimbri, cu răbdare și noroc, pot fi  observați căpriori, mistreți, vulpi, bursuci, pisici sălbatice, diverse păsări.

Pentru parcurgerea acestui traseu vă recomandăm să aveți la dumneavoastră:

  • încălțăminte adecvată de drumeție;
  • îmbrăcăminte pentru drumeție;
  • pelerină de ploaie;
  • recipient cu apă potabilă;
  • soluție repelentă pentru căpușe și țânțari.

Informaţii suplimentare se pot obţine la următoarele numere de telefon: 0233206001 sau 0233251060.

2020-05-31T19:55:52+03:00 Turism|
Show Buttons
Hide Buttons